Zapraszam na rewelacyjną zupę tajską
„Przepis Na Curry”
Produkty:
- 4 puszki mleka kokosowego
- kapusta pak choi
- polędwiczki z kurczaka 500 g
- pasta curry ( zielona )
- cukinia
- sfermentowany sos rybny
- olej kokosowy
- marchewka
- kolendra
- szczypior od dymki
- mogą być pieczarki, papryka i co tam jest akurat w domu z warzyw.
Jak wykonać:
Na rozgrzanym oleju kokosowym podsmażamy łyżkę
curry. Następnie dorzucamy pokrojone w paseczki polędwiczki drobiowe.
Podsmażamy je chwileczkę mieszając. Później dolewamy pół litra wody i
mleka kokosowe. Gotujemy na małym ogniu uważając,
żeby się nie zagotowało mleko, bo się zważy. Po 10 minutach dorzucamy
pokrojone w dużą kostkę wszystkie warzywa oprócz kapusty. Gotujemy
kolejne 10 minut uważając aby nie rozgotować warzyw. Na samym końcu
dorzucamy pokrojoną w talarki kapustę i doprawiamy dla smaku sosem
rybnym. Kiedy danie będzie na talerzu posypujemy posiekaną kolendrą i szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz