poniedziałek, 3 kwietnia 2017

Kuchenne inspiracje Jaśminy

Zapraszam na rewelacyjną zupę tajską
„Przepis Na Curry”

Produkty:
- 4 puszki mleka kokosowego
- kapusta pak choi
- polędwiczki z kurczaka 500 g
- pasta curry ( zielona )
- cukinia
- sfermentowany sos rybny
- olej kokosowy
- marchewka
- kolendra
- szczypior od dymki
- mogą być pieczarki, papryka i co tam jest akurat w domu z warzyw.

Jak wykonać:

Na rozgrzanym oleju kokosowym podsmażamy  łyżkę curry. Następnie dorzucamy pokrojone w paseczki polędwiczki drobiowe. Podsmażamy je chwileczkę mieszając. Później dolewamy pół litra wody i mleka kokosowe. Gotujemy na małym ogniu  uważając, żeby się nie zagotowało mleko, bo się zważy. Po 10 minutach dorzucamy pokrojone w dużą kostkę wszystkie warzywa oprócz kapusty. Gotujemy kolejne 10 minut uważając aby nie rozgotować warzyw. Na samym końcu dorzucamy pokrojoną w talarki kapustę i doprawiamy dla smaku sosem rybnym. Kiedy danie będzie na talerzu posypujemy posiekaną kolendrą  i szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz